Quinoa z kurczakiem i soczewicą

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Quinoa z kurczakiem i soczewicą spróbować. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 585 kalorii, 34g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz quinoa, soczewica, procent grecki jogurt, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć grecki jogurt można śledzić to danie główne z Truskawkowy Jogurt Grecki Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Garnek soczewica + komosa ryżowa ze szpinakiem, Garnek soczewica + komosa ryżowa ze szpinakiem, oraz Greckie nadziewane pomidory z quinoanem i czarną soczewicą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść komosę ryżową w drobnym sitku siatkowym i spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta. Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia, dodać quinoa i gotować, aż będzie półprzezroczysty i przetargu i threadlike zarodków owija wokół każdego jądra, 8 do 12 protokół. Dobrze odcedzić komosę ryżową, włożyć do rondla i wymieszać z soczewicą; przykryć i ogrzać.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż głęboko złoty kolor, 5 do 7 protokół.
Dodać czosnek, kminek, cynamon, skórka z cytryny, 3/4 łyżeczki soli i kilka mielonych pieprzu i mieszać aż do tosty i pachnące, o 1 minutę.
Dodaj 1/2 szklanki wody i zeskrobać wszelkie brązowe kawałki.
Dodać kurczaka, doprowadzić do duszenia i gotować, aż prawie cała ciecz odparuje i kurczak jest zwilżony, o 2 protokół.
W międzyczasie włóż zieloną fasolkę do miski bezpiecznej w kuchence mikrofalowej z 1 łyżką wody. Przykryć i kuchenka mikrofalowa do nagrzania, około 3 minut
Dodaj mieszaninę kurczaka cebuli, sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli do mieszanki quinoa-soczewica i wymieszać do połączenia. Podziel na cztery miski. Na wierzchu fasolka szparagowa, migdały i odrobina jogurtu.