Quinoa Pilaf
Pilaw Quinoa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 194 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka mielonego pieprzu, wody, komosy ryżowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Spróbuj Quinoa Pilaf, Quinoa Pilaf, oraz Quinoa Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do średniego rondla i umieścić na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, seler, i marchew; gotować i mieszać przez 10 minut, lub aż warzywa będą miękkie.
Używając Sitka, spłucz quinoa pod zimną wodą.
Dobrze spuścić. Wymieszać z warzywami; gotować i mieszać przez 1 minutę.
Dodać wodę, liść laurowy i skórkę cytryny i sok; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i zmniejszyć ciepło do średnio niskiego. Gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, lub do momentu wchłonięcia cieczy i quinoa jest przetarg.
Odrzuć liść laurowy. Wymieszać z groszkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.