Quinoa Meksykańska
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Meksykańska Quinoa może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Wiele osób naprawdę lubi to meksykańskie danie. Jeśli masz pomidory w puszkach, kolendrę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 271 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Podobne przepisy to Pomiń ryż i spróbuj Quinoa-meksykańska Sałatka z Quinoa z czarną fasolą i kukurydzą, Jedna Meksykańska Komosa Ryżowa, oraz Quinoa Meksykańska.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać quinoa i cebulę w gorącym oleju, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać czosnek i pieprz Jalapeno do mieszanki quinoa i gotować, aż czosnek jest pachnące i lekko zmiękczona, 1 lub 2 Więcej minut.
Wymieszać undrained puszka pokrojonych w kostkę pomidorów z Zielonym chiles, mieszanka przypraw Taco, i rosół z kurczaka w mieszaninie quinoa. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, 15 do 20 minut. Wymieszać z kolendrą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.