Quick lamb biryani
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepisy do skrzynki receptury, szybkie Biryani jagnięcina może być przepis należy spróbować. Na 11,73 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 373 kalorie, 36g białka, oraz 4G tłuszczu. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 105 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz rosół z kurczaka, filet z szyi, ryż basmati i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: andhra chicken biryani-szybkie biryani przy użyciu jogurtu, qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz Lamb Biryani.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię, smażyć pastę curry aż będzie pachnąca, dodać jagnięcinę, następnie brązową ze wszystkich stron.
Wlać ryż i bulion, a następnie dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką, następnie gotować przez 15 minut na średnim ogniu, aż ryż będzie miękki.
Szpinak wymieszać, nałożyć pokrywkę z powrotem na patelnię i pozostawić do pary, niezakłóconej, na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Biryani. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
![Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner]()
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.