Quick Coq au Vin
Quick Coq au Vin jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 32G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś połówki piersi kurczaka, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling, Szybka Wskazówka: Zamrażanie Łososia Na Szybkie Posiłki, oraz Szybko i łatwo-domowa zupa pomidorowa – nie ma to jak świeża gorąca zupa na szybki obiad.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. podsmaż boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż do rysika. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do miski.
Kurczaka posypać solą, pieprzem I1 łyżka natki pietruszki.
Dodaj do kapieli wskillet. Sauté aż gotowane przez, około 6 minut na stronie; przenieść do naczynia pie (patelnia rezerwy).
Umieścić w piekarniku, aby utrzymać ciepło.
Dodać grzyby i szalotki na patelni; posypać lekko solą i pieprzem. Sautéuntil brown, o 4 protokół.
Dodaj czosnek; wrzucić 10 sekund.
Dodaj wino, 1 1/4 szklanki bulionu, boczek i 1 łyżka natki pietruszki. Bring toboil, mieszając od czasu do czasu. Gotować 10 minut.W międzyczasie umieść mąkę w małej filiżance.
Dodaj 1/4 szklanki bulionu, mieszając, aż będzie gładka.
Dodać mieszankę mąki do sosu. Gotować Dot. sęk zgęstnieje, 3 do 4 minut. Przyprawy do smaku z solą i pieprzem.Ułożyć kurczaka na półmisku; wymieszać soki z ciasta do sosu i łyżką overchicken.
Posypać 1 łyżką natki pietruszki.
W porcji: 372 kalorie, 10 g tłuszczu, 0,7 g błonnika
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Haut Gaudin Bordeaux Superieur z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Chateau Haut Gaudin Bordeaux Superieur]()
Chateau Haut Gaudin Bordeaux Superieur
Z ciemnym Rubinowym kolorem, to wino jest miękkie, wyrażające dużą elastyczność i elegancję, z owocowymi nutami, które przypominają dojrzałe winogrona. Krótko mówiąc, awino do każdego posiłku szczęśliwie. Ze względu na swoje główne cechy, świeżość i finezję zaleca się picie w ciągu 2 lub 3 lat.