Quiche z szynką i szparagami
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do repertuaru, szynka i szparagi Quiche może być przepis, który należy spróbować. Na 2,42 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. 121 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser gruyère, szparagi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Quiche Z Szynki Szparagowej, Quiche z szynką i szparagami, oraz Quiche z szynką i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto i włóż do patelni, a następnie zamrozić: na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło. Dopasuj do okrągłej patelni 10 na 1 1/2 cala (z wyjmowanym dnem lub bez), naciskając ciasto na rogach.
Przenieść do zamrażarki, aby schłodzić na 30 minut.
Pre-bake tart crust: Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia ciasto z folią aluminiową, naciskając na rogach i krawędziach. Napełnij do góry ciężarami do pieczenia-cukrem, suszoną fasolą lub ryżem.
Piec przez 45 minut. Podnieś boki folii aluminiowej, aby usunąć ciężary ciasta z patelni. Przenieś wstępnie upieczoną skórkę do stojaka z drutu, aby ostygła podczas napełniania. (Zobacz jak oślepić
Upiec ciasto skorupa więcej szczegółów na ten krok.)
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać szalotki, i gotować, mieszając, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy, o 1 minutę.
Dodać szparagi. Gotować, często mieszając, aż szparagi są właśnie ugotowane (al dente), lekko rumiane, jędrne, nie papkowate, 8 do 10 minut.
Zmontuj quiche: zwiększ temperaturę piekarnika do 191°.
Miejsce tart pan na blasze do pieczenia złapać wszelkie Spływ może być (zwłaszcza jeśli używasz patelni z wyjmowanym dnem.)
Połowę sera posypać równomiernie na dnie skorupy.
Szparagi i szynkę posmarować serem, a następnie polać pozostałym serem.
W średniej misce ubij razem mleko, śmietanę i jajka. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Przenieść do piekarnika i piec w temperaturze 191°, aż po prostu ustawić w centrum, 30 do 35 protokół. Schłodzić na stojaku z drutu przez około 10 minut przed krojeniem.
Polecane wino: Wino Musujące, Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Wino musujące, Bordeaux i szampan to świetny wybór na Quiche. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Bąbelki miodu musujące Moscato z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Miód Bąbelki Musujące Moscato
Podniebienie oferuje bulgoczący mus kwitnący ze słodkimi cytrusami i mandarynką, miodem, brzoskwiniami, białymi kwiatami i skórką pomarańczową na finiszu. Wino ma intrygującą równowagę słodyczy i kwasowości, zapewniając strukturę i czyni go idealnym aperitifem do lekkich przystawek, takich jak sałatki i miękkie sery; wystarczająco skonstruowany, aby połączyć się z pikantną kuchnią, a także doskonałym towarzyszem lekkich i owocowych deserów.