Quiche Z Serem Szparagowym
Quiche z serem szparagowym może być właśnie porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,06 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. 10 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką twaróg, jajko, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wielki. Podobne przepisy obejmują Quiche ze szparagami i szwajcarskim serem, Quiche ze szparagami i kozim serem, oraz Kozi Ser-Szparagi Crustless Quiche.
Instrukcje
W dużym rondlu doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia.
Dodać szparagi; przykryć i gotować przez 3 minuty.
Odcedzić i natychmiast umieścić szparagi w lodowatej wodzie.
Osuszyć i osuszyć. Ułóż połowę włóczni we wzór szprych w nasmarowanym 9-in. talerz ciasta.
W blenderze połączyć śmietanę, twaróg, białka, jajko i masło; przykryć i przetworzyć, aż będzie gładka.
Dodać 3 łyżki parmezanu, mąkę, proszek do pieczenia i sól; przykryć i przetworzyć do zmieszania. Ostrożnie polać szparagi. Ułóż pozostałe szparagi w szprychowy wzór na wierzchu.
Posypać pozostałym parmezanem.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub aż nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.