Quiche z serem kalafiorowym i boczkiem

Quiche z serem kalafiorowym i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj quiche z kalafiorem i bekonem. To danie główne ma 537 kalorii, 17g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,46 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka masła, karton Podwójna śmietana, lodowata woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Boczek Cheddar Quiche z kalafiorową skórką, Boczek Cheddar Quiche z kalafiorową skórką, oraz Quiche Z Bekonem I Serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić ciasto, krótko Whiz mąkę ze szczyptą soli w robocie kuchennym, następnie dodać masło i whizz aż mieszanina wygląda jak bułka tarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Żółtko ubić z 2 łyżkami wody i wlać. Proces, aż ciasto uformuje kulkę wokół wrzeciona, w razie potrzeby dodać 12-1 łyżki wody. Wklep w gruby dysk, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 30 minut lub do 48 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Przywrócić ciasto do chłodnej temperatury pokojowej.
4
Rozwałkuj tak cienko, jak możesz i ułóż okrągłą puszkę o głębokości 4 cm i Długości 23 cm z wyjmowaną podstawą. Włóż ciasto do narożników, nie rozciągając go, i przycinaj zwis (obejrzyj nasz film, który pokazuje, jak to zrobić starannie). Schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do wentylatora 170C / konwencjonalny 190C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Ciasto wyłożyć folią (nie trzeba kłuć ciasta), zważyć z ceramiczną lub suszoną fasolą, a następnie piec 12-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
7
Wyjąć folię i fasolę i gotować przez kolejne 5-7 minut, aż ciasto straci całą surowość, ale nadal będzie blado złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
8
W międzyczasie, przynieść rondel z osolonej wody do wrzenia, dodać kalafior i gotować przez 5 minut, w czasie od kiedy wody z powrotem do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Dobrze odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
10
Rozłóż boczek na zimnej patelni nieprzywierającej i gotuj na małym średnim ogniu przez 7-8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz zacznie spływać, a Bakalie zabarwią się, ale nie będą chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Jajka, śmietanę, cały ser, szczypiorek i gałkę muszkatołową połączyć z czarnym pieprzem i odrobiną soli. Wymieszać kalafior i boczek, a następnie wlać mieszaninę do obudowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
12
Piec przez 30 minut lub aż ciasto będzie złote i nadzienie jest ustawione, ale po prostu drży. Pozostawić na 30 minut, ponieważ quiche jest w najlepszym razie podawane na ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek

Polecane wino: Wino Musujące, Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Quiche można łączyć z winem musującym, Bordeaux i szampanem. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Możesz spróbować Charles Heidsieck Vintage Brut. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 94 dolarów za butelkę.
Charles Heidsieck Vintage Brut
Charles Heidsieck Vintage Brut
Błyszcząca, złotożółta, migocąca blaskiem zieleni i delikatnym musowaniem. Nos jest złożony z nutami kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców, z nutami orzechów pekan i orzechów laskowych. Atak jest żywy i napięty, zanim zmieni się w zaokrągloną, bardziej hojną teksturę, nadając jodowej naprężeniu i wyraźniejszej mineralności. Długie wykończenie wyraża bogactwo bogatych aromatów, rozwijające się nuty karmelu i cytrusów, takich jak yuzu.Mieszanka: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn