Quiche z serem kalafiorowym i boczkiem

Quiche z serem kalafiorowym i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj quiche z kalafiorem i bekonem. To danie główne ma 537 kalorii, 17g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,46 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka masła, karton Podwójna śmietana, lodowata woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Boczek Cheddar Quiche z kalafiorową skórką, Boczek Cheddar Quiche z kalafiorową skórką, oraz Quiche Z Bekonem I Serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić ciasto, krótko Whiz mąkę ze szczyptą soli w robocie kuchennym, następnie dodać masło i whizz aż mieszanina wygląda jak bułka tarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Żółtko ubić z 2 łyżkami wody i wlać. Proces, aż ciasto uformuje kulkę wokół wrzeciona, w razie potrzeby dodać 12-1 łyżki wody. Wklep w gruby dysk, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 30 minut lub do 48 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Przywrócić ciasto do chłodnej temperatury pokojowej.
4
Rozwałkuj tak cienko, jak możesz i ułóż okrągłą puszkę o głębokości 4 cm i Długości 23 cm z wyjmowaną podstawą. Włóż ciasto do narożników, nie rozciągając go, i przycinaj zwis (obejrzyj nasz film, który pokazuje, jak to zrobić starannie). Schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do wentylatora 170C / konwencjonalny 190C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Ciasto wyłożyć folią (nie trzeba kłuć ciasta), zważyć z ceramiczną lub suszoną fasolą, a następnie piec 12-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Wyjąć folię i fasolę i gotować przez kolejne 5-7 minut, aż ciasto straci całą surowość, ale nadal będzie blado złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
W międzyczasie, przynieść rondel z osolonej wody do wrzenia, dodać kalafior i gotować przez 5 minut, w czasie od kiedy wody z powrotem do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Dobrze odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
10
Rozłóż boczek na zimnej patelni nieprzywierającej i gotuj na małym średnim ogniu przez 7-8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz zacznie spływać, a Bakalie zabarwią się, ale nie będą chrupiące. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Jajka, śmietanę, cały ser, szczypiorek i gałkę muszkatołową połączyć z czarnym pieprzem i odrobiną soli. Wymieszać kalafior i boczek, a następnie wlać mieszaninę do obudowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12
Piec przez 30 minut lub aż ciasto będzie złote i nadzienie jest ustawione, ale po prostu drży. Pozostawić na 30 minut, ponieważ quiche jest w najlepszym razie podawane na ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Wino Musujące, Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Quiche można łączyć z winem musującym, Bordeaux i szampanem. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Możesz spróbować Charles Heidsieck Vintage Brut. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 94 dolarów za butelkę.
Charles Heidsieck Vintage Brut
Charles Heidsieck Vintage Brut
Błyszcząca, złotożółta, migocąca blaskiem zieleni i delikatnym musowaniem. Nos jest złożony z nutami kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców, z nutami orzechów pekan i orzechów laskowych. Atak jest żywy i napięty, zanim zmieni się w zaokrągloną, bardziej hojną teksturę, nadając jodowej naprężeniu i wyraźniejszej mineralności. Długie wykończenie wyraża bogactwo bogatych aromatów, rozwijające się nuty karmelu i cytrusów, takich jak yuzu.Mieszanka: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn