Quiche Clarka
Quiche Clarka wymaga mniej więcej 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 20g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz sól i pieprz, ser Monterey jack, ser cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Bary Clark, Ciasto grejpfrutowe Clarka Gable ' a, oraz Melissa Clark ' s Whole Wheat Honey Cornbread.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedzić, pokruszyć i odstawić. Szpinak ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie wycisnąć do sucha.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, aż będzie miękka i półprzezroczysta. Wymieszać grzyby i gotować przez 2 minuty, lub do miękkości. Wymieszać z szynką i ugotowanym boczkiem.
W dużej misce połączyć szpinak, śmietanę, sól i pieprz. Podzielić i rozłożyć na skórki ciasta.
Warstwa z mieszaniną boczku.
Wymieszać, Cheddar i parmezan i posypać plackami.
Ubić jajka, pół na pół i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, polewamy placki.
Placki ułożyć na blasze i piec na środkowej półce w rozgrzanym piekarniku przez 40 minut. Wierzch będzie dmuchany i złotobrązowy.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 do 10 minut.