Grillowany kurczak i Quesadillas ciecierzycy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 846 kalorii, 40g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka liści kolendry, może ciecierzyca, sól morska i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Quesadillas Z Kurczaka Z Grilla, Wołowina Z Grilla Quesadillas, oraz Quesadillas Wieprzowe Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połączyć kurczaka i sos barbecue W średniej misce, doprawić do smaku solą i pieprzem, i wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sos Barbecue
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
W oddzielnej średniej misce, połączyć ciecierzycę i reserved płyn, czosnek, i szalotki i rozgnieść składniki wraz z masher ziemniaków, pozostawiając mieszaninę lekko grube. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ciecierzyca
Zielona Cebula
Czosnek
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
Cukierki Peachie-o
4
Aby złożyć quesadillas, ułóż tortille na płaskiej powierzchni roboczej i rozłóż mieszankę ciecierzycy na połowę każdej tortilli, dzieląc ją równomiernie. Top z kurczaka i posypać każdy z kilku liści kolendry i serów. Złóż tortille na pół, tworząc półksiężyce.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Ciecierzyca
Cały Kurczak
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5
Lekko posmaruj patelnię grillową lub żeliwną patelnię oliwą z oliwek i podgrzej ją na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
Patelnia
6
Umieść dwa quesadillas na patelni do grillowania przez około 2 minut na stronie, obracając raz, aż ser topi się i tortille są złotobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Przenieść quesadillas do blachy do pieczenia i umieścić je w piekarniku, aby je ogrzać. Powtórz proces z pozostałymi quesadillasami, dodając więcej oleju do patelni, jeśli jest sucha.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest WindRacer Russian River Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.