Quesadillas z grillowanego łososia z salsą ogórkową
Need a pescatarian hor d ' oeuvre? Grillowane Quesadillas z łososia z salsą ogórkową może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 26g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka dekoracji: gałązki kolendry, tortille z mąki, kozi ser i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to Chrupiący Salsan z ogórkiem i grillowanym łososiem, Grillowane filety z łososia z salsą Mango-ogórek, oraz Grillowany łosoś dziki z salsą ogórkowo-awokado.
Instrukcje
Łosoś grillowy, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
5 minut z każdej strony, aż ryby płatki widelcem. Fajne; i flake.
Łyżka łososia równomiernie na 4 tortille; wierzch równomiernie z serem i plastrami pieprzu, przykryć pozostałymi tortillami.
Gotować tortille w dużej patelni nonstick na dużym ogniu 1 minutę z każdej strony lub aż tortille są lekko rumiane i topi się ser.
Pokrój każdy na 4 trójkąty, a na wierzchu Salsa ogórkowa i świeże gałązki kolendry, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.