Quesadillas z cukinią, oliwą i serem
Przepis cukinia, Oliwa i ser Quesadillas jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor, wstępnie wysmażony ser mozzarella, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Quesadillas z oliwą z cukinii i serem, Cukinia Bekon Ser Quesadillas, oraz Grillowana cukinia, pomidor i kozi ser Quesadillas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć przez 1 minutę.
Dodaj cukinię; smażyć przez 2 minuty lub do lekko rumiane.
Zdjąć z ognia; wymieszać z oregano, solą i pieprzem.
Wytrzeć patelnię czystą ręcznikami papierowymi i pokryć sprayem do gotowania.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 tortilla do patelni i posypać 1/4 szklanki mozzarelli. Wierzch z połową mieszanki cukinii, 1/4 szklanki pomidora, 2 łyżki oliwek, 2 łyżki fety i 1 tortilla. Gotować przez 3 protokół lub do lekko rumiane na dnie. Ostrożnie turn quesadilla; gotować przez 2 minuty lub aż lekko rumiane.
Umieść quesadillę na desce do krojenia; przeciąć na pół za pomocą ząbkowanego noża. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami, mozzarellą, mieszaniną cukinii, pomidorem, oliwkami i fetą.