Quesadilla z kurczakiem i kozim serem
Przepis kurczaka i koziego sera Quesadilla mogą być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.62 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z moich przepisów wymaga papryki jalapeño, sól, kolendra, i mąki tortille. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Dobrze sprawdza się jako meksykańska przystawka. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brzoskwinia, kozi ser i karmelizowana cebula Quesadilla, Mango, Czarna Fasola I Kozi Ser Quesadilla, oraz Grillowana kukurydza, cebula i bita kolendra kozi ser Quesadilla.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Umieść kurczaka w plastikowej torbie na suwak.
Dodać mieszankę bulionu. Uszczelnić i marynować w lodówce 2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Umieść kurczaka i cebulę na stojaku grillowym pokrytym sprayem do gotowania. Grill cebula 3 minut z każdej strony lub aż cebula są rumiane. Grilluj kurczaka 6 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia. Fajne 5 minut.
Kurczaka pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Umieść 1 tortillę na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Posypać 3 łyżki sera, pół kurczaka, pół cebuli, i 1 1/2 łyżeczki kolendry. Na wierzchu 1 tortilla.
Posypać pozostałymi 3 łyżkami sera, kurczaka, cebuli i 1 1/2 łyżeczki kolendry. Wierzch z pozostałą tortillą. Tortilla w sprayu do gotowania.
Piec w 400 przez 15 minut lub do lekko rumiane.
Pokroić na 4 kliny. Do każdej porcji dodać 1 łyżeczkę kwaśnej śmietany.
Udekorować gałązkami kolendry i podawać z wapna kliny, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.