Quesadilla
Quesadillan to meksykańska przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 51 g białka , 55 g tłuszczu i łącznie 839 kalorii . Ten przepis jest dla 1 osoby. Za 2,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, ale 1 powiedziałbym, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 10 minut . Udaj się do sklepu i kup olej canolan, pieczarki, ser monterey jack i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 69% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Quesadilla z ogniskiem , Quesadilla z poblano, mango i czarną fasolą i Pieczona quesadilla śniadaniowa z pełnoziarnistej pszenicy .
Instrukcje
Rozgrzej olej na patelni o nieprzywierającej powierzchni, dodaj jedną tortillę.
Nałóż połowę sera cheddar, całego kurczaka i pieczarki oraz połowę sera Monterey Jack. Przykryj drugą tortillą. Przykryj i podgrzewaj, aż ser się roztopi, a dolna tortilla będzie chrupiąca i złocistobrązowa.
Odwróć i posyp resztą sera. Piecz, aż dolna tortilla będzie chrupiąca i złocistobrązowa, a ser roztopiony.
Pokrój na kawałki i podawaj ze śmietaną i salsą, jeśli wolisz.