Pływające Wyspy
Pływające wyspy mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka mleka, fasola wanilii, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pływające Wyspy, Pływające Wyspy, oraz Pływające Wyspy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zeskrobać nasiona z połówek fasoli wanilii na ciężki mały rondel; dodać fasolę.
Dodać mleko i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia, przykryć i strome 10 minut.
Żółtka i cukier ubić w ciężkim średnim rondlu, aż będą gęste, około 2 minut. Stopniowo ubijaj w ciepłej mieszance mlecznej (w tym wanilii). Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 9 minut (nie gotować). Przecedzić budyń do małej miseczki. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny i do 2 dni.
Połóż gładki ręcznik kuchenny na powierzchni roboczej.
Wlać mleko do średniej (10-calowej) patelni. Mleko zagotować na średnim ogniu.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w dużej misce, aż spieniony.
Dodaj sól i ubijaj, aż białka utrzymają miękkie szczyty.
Dodawać cukier, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż białka będą sztywne i błyszczące. Na dużą, owalną łyżkę wymieszać trochę bezy (około dwa razy większej od jajka). Używając innej dużej łyżki i delikatnie przenosząc bezę z łyżki na łyżkę, uformuj bezę w gładki owal. Wlać owal do mleka. Szybko uformuj 2 lub 3 kolejne bezy, zrzucając każdą do mleka. Gotuj bezy 1 minuta. Używając żaroodpornej gumowej szpatułki, obróć bezy w mleku. Dusić 1 minutę dłużej (bezy będą nadmuchać podczas kłusowania). Używając łyżki szczelinowej, przenieś bezy na ręcznik(bezy będą lekko spuszczać powietrze, gdy ostygną). Powtórz proces, kształtowanie, a następnie kłusowanie wystarczającej ilości bezy, aby w sumie 1
Przełożyć bezy na woskowaną, wyłożoną papierem blachę do pieczenia. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Wymieszać cukier i 1/4 szklanki wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta, aby rozpuścić kryształy cukru. Gotować, aż syrop będzie blady złoty kolor, od czasu do czasu wirowanie patelni, o 6 protokół.
Pozostaw syrop do ostygnięcia, aż będzie wystarczająco gęsty, aby spaść z palców widelca wstążkami, około 8 minut. (Jeśli karmel staje się zbyt gęsty, należy lekko podgrzać na małym ogniu, stale mieszając.)
Łyżka trochę sosu do środka każdego talerza. Ułóż 2 bezy na każdej. Zanurz widelec w karmelu i machaj tam iz powrotem na bezach, aby karmel spływał w pasmach, które twardnieją jak nici, i podawaj.