Płatek Róży Lody Pistacjowe
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Płatki róży lody pistacjowe mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz barwnik spożywczy, pół na pół krem, wodę różaną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 28%. Spróbuj Gulkand (Rose Petal Jam) lody, Ugotuj książkę: lody z płatków róży, oraz Miód Z Płatków Róży dla podobnych receptur.
Instrukcje
Płatki róży opłukać w zimnej wodzie i osuszyć.
W rondlu umieścić 2/3 szklanki płatków róży z grubą śmietaną, pół na pół śmietaną i 1/3 szklanki cukru.
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić mieszaninę do gołej gotować, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i pozostawić krem i płatki róży strome przez około 30 minut. Jeśli wolisz, odcedzić zużyte płatki róży. Odstawić Pozostałe 1/3 szklanki niegotowanych płatków róży na później.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozłóż orzechy pistacjowe na blasze do pieczenia, i piec, aż lekko tosty i pachnące, o 5 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Przygotuj kąpiel z lodem, aby szybko schłodzić mieszankę lodów: Ustaw dużą miskę w zlewie i napełnij kostkami lodu i wystarczającą ilością wody, aby kostki zaczęły się topić.
Umieścić sitko na 2-quart miski i umieścić go w łaźni lodowej. Przygotuj kąpiel z lodową wodą i miskę podczas przygotowywania kremu.
Umieścić żółtka i 1/3 szklanki cukru w misce do miksowania i ubić żółtka i cukier, aż będą gęste i bladożółte.
Umieścić rondel z kremem o zapachu róży z powrotem na średnim ogniu i doprowadzić prawie do gotowanego na wolnym ogniu, stale mieszając. Stopniowo wlać około szklanki gorącej śmietany różanej do żółtek, stale ubijając. Powtórzyć z pozostałym gorącym kremem. Powrót mieszaninę do rondla i gotować, stale mieszając, aż mieszanina jest gładka, zagęszczony i Pokrywa Z Tyłu łyżki, o 5 Więcej minut. Gdy mieszanina jest tylko zagęszczony, usunąć go z ognia.
Wlać gorący krem przez sitko do schłodzonej miski w łaźni lodowej.
Wymieszać lody mix przez około 2 minuty, aby zapobiec grudki, i wymieszać w wodzie różanej. Zacznij od 1 łyżeczki aromatu i dodaj więcej do smaku, do 2 lub więcej łyżek stołowych. W razie potrzeby mieszać w barwniku spożywczym.
Umieść arkusz folii na powierzchni mieszanki lodów, wyciskając wszelkie kieszenie powietrzne. Schłodzić mieszankę lodów przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Umieść schłodzoną mieszankę lodów w zamrażarce do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Gdy lody są miękkie-mrożone, czerpać do pojemnika z pokrywką i wymieszać pozostałe płatki róży i pistacje, aby połączyć. Zamrażać, przykryte, przez kilka godzin, aby ujędrnić przed podaniem.