Pączki Ze Słodkich Ziemniaków
Need a wegetariański posiłek poranny? Słodkie pączki ziemniaczane może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 6. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 697 kalorii, 12g białka, oraz 18g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jeśli masz mąkę chlebową, słodkie ziemniaki, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Pączki Ze Słodkich Ziemniaków, Słodkie Ziemniaki Ciasto Ciasto Pączki, oraz Słodkie Ziemniaki-Pączki Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nakłuj słodkiego ziemniaka widelcem i gotuj w kuchence mikrofalowej o dużej mocy przez 10 minut, aż stanie się miękki.
Ostudzić, następnie obrać i puree słodkie ziemniaki; powinieneś mieć około 1 szklanki.
Na małej patelni, gotować masło na umiarkowanym ogniu, aż orzechowy i lekko rumiane, o 4 protokół. Zeskrobać rumiane masło i ciała stałe do małej miseczki i ostudzić.
W tej samej patelni, podgrzać mleko, aż tylko ciepłe, o 10
Wlać ciepłe mleko do miski stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak do ciasta.
Dodać drożdże i odstawić na 5 minut. Delikatnie wymieszać w granulowanym cukrze, jasnobrązowym cukrze, soli, nasionach wanilii, gałce muszkatołowej i rumie.
Dodać puree ze słodkich ziemniaków, rumiane masło i ciała stałe, jajko i żółtka i ubić, aż się połączy.
Dodać 3 1/4 szklanki mąki chlebowej i ubić na średniej prędkości, aż ciasto jest równomiernie zwilżona, o 2 protokół. Zwiększ prędkość do umiarkowanie wysokiej i ubijaj, aż powstanie miękkie ciasto, około 5 minut. Zbierz ciasto do kulki i przełożyć do miski z masłem. Przykryć i odstawić w miejscu wolnym od przeciągów na 1 godzinę.
Dziurkować ciasto i odstawić na 5 minut. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto o grubości 1/2 cala. Używając okrągłego noża 2 3/4 cala, Wytnij jak najwięcej pocisków. Używając mniejszego okrągłego noża (1 cal), wytłocz centra.
Pączki i otwory przełożyć na 2 pergaminowe blachy do pieczenia. Przykryć luźno folią i pozostawić pączki i otwory w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 400 i ustaw stojaki w górnej i dolnej części.
Piec otwory przez 10 minut, a pączki przez około 20 minut, aż wyrośnie i złocisty.
W małej misce, połączyć cukier i cynamon. Umieścić połowę gorących pączków w dużej misce i skropić niektóre z roztopionego masła; wrzucić i włączyć do herbu.
Posypać odrobiną cukru cynamonowego i wrzucić i obrócić, aż równomiernie pokryje. Powtórzyć z pozostałymi pączkami, masłem i cukrem cynamonowym.
Pączki przełożyć na talerz; podawać.