Pączki Z Jabłek
Pączki jabłecznika mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 419 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką jabłka, jajko plus żółtko, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone pączki jabłkowe cynamonowe z glazurą jabłkową, Pieczone pączki jabłkowe cynamonowe z glazurą jabłkową, oraz Pączki Z Jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rdzeń i grubo posiekaj jabłka (nie obieraj).
Połączyć z 1 1/2 szklanki cydru w średnim rondlu na średnim ogniu; przykryć i gotować, aż zmięknie, o 8 protokół. Odkryj i kontynuuj gotowanie, aż jabłka będą miękkie, a cydr zostanie prawie całkowicie zmniejszony, około 5 minut. Puree z mikserem zanurzeniowym lub w robocie kuchennym, aż będzie gładkie. Odmierz SOS; powinieneś mieć 1 szklankę. (Gotować w celu dalszego zmniejszenia, jeśli to konieczne.)
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 1 1/2 łyżeczki cynamonu, sól i gałkę muszkatołową.
Beat 2/3 szklanki cukru granulowanego i skrócenie w innej misce z mikserem na średniej prędkości do piaszczystej. Ubić jajko i żółtko, następnie stopniowo wymieszać w musie jabłkowym, skrobając miseczkę. Ubić połowę mieszanki mąki, następnie maślankę i wanilię, a następnie pozostałą mieszaninę mąki.
Wymieszaj, aby uzyskać lepkie ciasto; nie mieszaj.
Zeskrobać ciasto na lekko posypany mąką arkusz pergaminu i wkleić w 7-na-11-calowy prostokąt, o grubości około 1/2 cala. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub na noc.
Tymczasem, aby glazury: gotować Pozostałe 1 filiżanki cydru w małym rondlu na średnim ogniu, aż zredukowane do 1/4 Puchar.
Ubijamy cukier cukierniczy, aż będzie gładki i błyszczący, a następnie odstawiamy.
Pozostałe 1 szklankę cukru granulowanego i 2 łyżeczki cynamonu wymieszać w płytkiej misce; odstawić na polewę.
Rozgrzać 2 cale oleju roślinnego w dużym garnku o ciężkim dnie na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 350 stopni. Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Schłodzone ciasto pokroić na 12 rund, za pomocą mąki 2 1/2 - lub 3-calowego obcinacza do biszkoptów, a następnie pokroić środki za pomocą 1-calowego obcinacza (lub użyć obcinacza do pączków). Slip 2 lub 3 pączki na raz do gorącego oleju i smażyć na złoty kolor, 1 do 2 minut na stronie, dostosowanie ciepła w razie potrzeby.
Przenieść do ręczników papierowych do osuszenia.
Zanurz jedną stronę każdego pączka w glazurze cydru, pozwalając nadmiar kapać; zanurz tylko oszkloną stronę w cukrze cynamonowym lub zwinąć całość w cukrze cynamonowym, jeśli chcesz.