Pączki Kanadyjskie
Kanadyjskie pączki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. 133 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mąkę, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Jak zrobić pączki (z wideo) i pączki z kawą-Biscoff-boczek, Kanadyjska Herbata, oraz Canadian Meat Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 łyżkę cukru i drożdży rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody. Odstawić na śmietanę.
W dużej misce wymieszać olej, 2-1 / 3 szklanki wody, sól i 4 łyżki cukru.
Dodać drożdże i stopniowo wymieszać z mąką.
Umieścić ciasto w misce z masłem i obrócić do płaszcza. Przykryć wilgotnym ręcznikiem i umieścić w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć na 1-1 / 2 godziny.
Formować ciasto w kulki o wielkości jaj, a następnie walcować płasko, aby owale o grubości około 1/4 cala.
Rozgrzać olej do 350 stopni F (175 stopni C) w głębokiej frytkownicy, garnku lub patelni elektrycznej. Pączki smażyć pojedynczo, aż będą jasnobrązowe z obu stron.
Umieścić na ręcznikach papierowych do osuszenia.
Posypać białym cukrem, cynamonem i sokiem z cytryny na gorąco.