Pączki Glazurowane Kawą

Pączki Glazurowane Kawą
Pączki glazurowane kawą to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Ten przepis służy 12. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, mąkę plus dodatkową, wrzątek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Coconut Iced Coffee ... with Mini Chocolate Glazed Coffee pączki, Pączki Włoskie Glazurowane Kawą (Zeppole), oraz Jak zrobić pączki (z wideo) i pączki z kawą-Biscoff-boczek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj razem drożdże i ciepłą wodę w małej misce, aż drożdże się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić do spienienia, o 5 minut. (Jeśli drożdże nie pienią się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Wymieszaj mąkę, mleko, masło, żółtka, cukier, sól, cynamon i drożdże w mikserze z małą prędkością, aż powstanie miękkie ciasto. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i pokonać 3 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Zeskrobać ciasto po stronie miski (dookoła) do środka ,a następnie posypać lekko mąką (aby nie tworzyć skorupy). Przykryć miskę czystym ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte)i pozostawić ciasto w wolnym od przeciągów miejscu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, 1 1/2 do 2 godzin. (Alternatywnie, niech ciasto wyrośnie w misce w lodówce 8 do 12 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Obrócić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkować lekko posypanym mąką wałkiem do ciasta w 12-calową okrągłą (1/2 cala grubości).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
6
Wytnij jak najwięcej rund za pomocą 3-calowego noża, a następnie wytnij otwór w środku każdej rundy za pomocą 1-calowego noża i przenieś pączki na lekko posypaną mąką dużą blachę do pieczenia. Przykryć pączki czystym ręcznikiem kuchennym i odstawić w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż lekko nadmuchane, około 30 minut (45 minut, jeśli ciasto było zimne podczas wycinania pączków). Nie przerzucaj resztek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Rozgrzać 2 1/2 cala oleju w głębokim 4-quart ciężki garnek, aż zarejestruje 177° na termometrze. Smażyć pączki, 2 na raz, obracając od czasu do czasu za pomocą skimmera z drutu lub siatki lub łyżki z rowkiem, aż nadmuchane i złociste, około 2 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
SkimmerSkimmer
GarnekGarnek
8
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. (Powrót oleju do 177° między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
W średniej misce wymieszać gorącą wodę i espresso w proszku, aż proszek się rozpuści, następnie wymieszać cukier, syrop kukurydziany, wanilię i sól, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Zanurz pączki w glazurze, obracając się dobrze, a następnie połóż na stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia (aby złapać wszelkie kapiele). Gdy glazura jest mokra, posyp pączki cukrem szlifierskim (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SzlifierskiCukier Szlifierski
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Odstawić, aż glazura jest ustawiona, o 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
1
Pączki najlepiej jeść w dniu ich usmażenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn