Pączki Glazurowane Kawą
Pączki glazurowane kawą to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Ten przepis służy 12. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, mąkę plus dodatkową, wrzątek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Coconut Iced Coffee ... with Mini Chocolate Glazed Coffee pączki, Pączki Włoskie Glazurowane Kawą (Zeppole), oraz Jak zrobić pączki (z wideo) i pączki z kawą-Biscoff-boczek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj razem drożdże i ciepłą wodę w małej misce, aż drożdże się rozpuszczą.
Odstawić do spienienia, o 5 minut. (Jeśli drożdże nie pienią się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Wymieszaj mąkę, mleko, masło, żółtka, cukier, sól, cynamon i drożdże w mikserze z małą prędkością, aż powstanie miękkie ciasto. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i pokonać 3 minuty więcej.
Zeskrobać ciasto po stronie miski (dookoła) do środka ,a następnie posypać lekko mąką (aby nie tworzyć skorupy). Przykryć miskę czystym ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte)i pozostawić ciasto w wolnym od przeciągów miejscu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, 1 1/2 do 2 godzin. (Alternatywnie, niech ciasto wyrośnie w misce w lodówce 8 do 12 godzin.)
Obrócić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkować lekko posypanym mąką wałkiem do ciasta w 12-calową okrągłą (1/2 cala grubości).
Wytnij jak najwięcej rund za pomocą 3-calowego noża, a następnie wytnij otwór w środku każdej rundy za pomocą 1-calowego noża i przenieś pączki na lekko posypaną mąką dużą blachę do pieczenia. Przykryć pączki czystym ręcznikiem kuchennym i odstawić w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż lekko nadmuchane, około 30 minut (45 minut, jeśli ciasto było zimne podczas wycinania pączków). Nie przerzucaj resztek.
Rozgrzać 2 1/2 cala oleju w głębokim 4-quart ciężki garnek, aż zarejestruje 177° na termometrze. Smażyć pączki, 2 na raz, obracając od czasu do czasu za pomocą skimmera z drutu lub siatki lub łyżki z rowkiem, aż nadmuchane i złociste, około 2 minut na partię.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. (Powrót oleju do 177° między partiami.)
W średniej misce wymieszać gorącą wodę i espresso w proszku, aż proszek się rozpuści, następnie wymieszać cukier, syrop kukurydziany, wanilię i sól, aż będzie gładka.
Zanurz pączki w glazurze, obracając się dobrze, a następnie połóż na stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia (aby złapać wszelkie kapiele). Gdy glazura jest mokra, posyp pączki cukrem szlifierskim (jeśli używasz).
Odstawić, aż glazura jest ustawiona, o 20 minut.
Pączki najlepiej jeść w dniu ich usmażenia.