Półmisek jagnięcy w ziołowej skórce
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, jagnięcina w ziołowej panierce może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 1046 kalorii, 38 g białka i 93 g tłuszczu. Za 7,05 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Udaj się do sklepu i kup tymianek, ząbek czosnku, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 70%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Stojak z jagnięciny w ziołowej skórce, Stojak z jagnięciny w ziołowej skórce i Stojak z jagnięciny w ziołowej skórce.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. W płytkim naczyniu wymieszaj bułkę tartą, pietruszkę, tymianek i czosnek.
Dodaj olej i wymieszaj; odłożyć na bok.
Posyp jagnięcinę solą i pieprzem. Na dużej patelni obsmaż mięso z obu stron.
Posmaruj musztardą wierzch mięsa, a następnie obtocz w mieszance okruchów.
Umieścić stojaki w płytkiej formie do pieczenia obok siebie, tak aby kości przylegały do siebie.
Piec 30-40 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku średnio wypieczonego termometr powinien wskazywać 145°, średni – 160°, dobrze wysmażony – 170°).
Odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.