Pyszny Kremowy Szpinak
Pyszny kremowy szpinak może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 12g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ser romano, mleko, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Zdrowe i pyszne: Dip ze szpinakiem i karczochem, Jeden garnek pyszny makaron z kremowym sosem Rosee, oraz Pyszna Kremowa zupa z soczewicy i kasztanów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Doprowadzić o 1 cal lekko osolonej wody do wrzenia na patelni; gotować szpinak w 2 partie, aż zwiędną, 1 do 2 protokół.
Odcedzić i spłukać szpinak pod zimną wodą do ostygnięcia; wycisnąć małe garści, aby usunąć wilgoć i grubo posiekać.
Podgrzać mleko i śmietanę w rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż się ogrzeją.
W międzyczasie roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu; gotować i mieszać szalotki, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać z mąką i gotować przez około 3 minuty; dodać ciepłe mleko i śmietanę, stale ubijając. Dusić i trzepaczka aż zgęstnieje, 3 do 4 Więcej minut. Wymieszać ze szpinakiem i gałką muszkatołową; doprawić solą i czarnym pieprzem.
Mieszankę szpinaku przenieść do naczynia do pieczenia.
Posypać serem Romano i bułką tartą.
Dusić w rozgrzanym piekarniku, aż tylko rumiane, o 5 protokół.