Pyszny kokosowo-orzechowy dziennik Pavlova
Yummy Coco-Nutty Pavlova Log to przepis bezglutenowy i wegetariański, zawierający lakto ovo, składający się z 10 porcji. Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 182 kalorie, 4 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ciężkiej śmietanki, ananasa, orzechów włoskich i kokosa. Ten przepis wypróbowało i polubiło 7 osób. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 57 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 27% wyniku, co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Wypróbuj Yummy Coco-Nutty Pavlova Log, Nutty Cheese Log i Coco Nutty Caramel Popcorn, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: Stojące lub ręczne
Mikser, papier pergaminowy
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Blachę do pieczenia wysmaruj masłem i wyłóż ją pergaminem posmarowanym masłem. Odłożyć na bok.
W małej misce wymieszaj ocet, skrobię kukurydzianą i wanilię i odłóż na bok. W mikserze ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty. Mikserem powoli dodawać 1/4 szklanki cukru. Kontynuuj ubijanie do sztywnych szczytów. Powoli wmieszaj ocet do bezy, aż dobrze się połączy.
Na przygotowanej blasze równomiernie rozsmaruj bezę.
Posyp bezę równomiernie wiórkami kokosowymi, orzechami włoskimi, migdałami i orzechami pekan.
Piec, aż kokos zacznie się złocić, a białka będą błyszczące i sprężyste, około 10 do 12 minut. Całkowicie ostudzić.
W międzyczasie w misce wymieszaj truskawki z odsączonym ananasem i odłóż na bok.
W czystej misce ubij śmietankę z pozostałą 1 łyżką cukru na sztywną pianę i zachowaj.
Za pomocą noża uwolnij brzegi i wyjmij bezę z patelni. Delikatnie przełóż bezę na powierzchnię wyłożoną pergaminem, orzechami do dołu.
Rozsmaruj bitą śmietanę na bezie i posyp równomiernie mieszanką truskawek, pozostawiając 1-centymetrowy margines na obwodzie bezy. Zostaw trochę dodatkowego miejsca na jednym z krótszych końców, aby pomóc uszczelnić pavlovą podczas zwijania. Zaczynając od krótszego boku z większą ilością owoców, powoli zwiń bezę w wałek, trzymając bułkę tak mocno, jak to możliwe i wsuwając po drodze owoce. Za pomocą ząbkowanego noża odetnij końce, aby uzyskać czyste krawędzie.
Pokrój w 2-calowe plastry i przełóż do naczynia do serwowania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy dla Pavlovej. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "