Pyszne żółte tatersy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej kolekcji, warto spróbować Yummy Yellow Taters. Ta przystawka ma 389 kalorii , 8 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Za 84 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. 9 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką sól, cebulę, bazylię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 49% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka Owocowa... Pycha Mniam! , Pyszny makaron z serem i Taters z polewą .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku i napełnij wystarczającą ilością wody, aby przykryła 1 cal.
Dodać cebulę, czosnek, bazylię, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i doprowadzić do wrzenia. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, około 15 minut.
Odcedź zawartość garnka na durszlaku, a następnie przełóż do dużej miski.
Dodać śmietanę, masło, mleko i barwnik spożywczy i ubić mikserem elektrycznym na jasną masę. W razie potrzeby dostosuj mleko. Nie ubijaj zbyt długo, gdyż ziemniaki staną się sztywne i lepkie. Przed podaniem spróbuj i dopraw solą i pieprzem.