Pyszne Curry Z Ciecierzycy
Pyszne Curry z ciecierzycy wymaga około 2 godziny od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 434 kalorie, 11g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz kolendrę, pieprz cayenne, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Spróbuj Pyszne Curry Z Ciecierzycy, Zdrowe I Pyszne: Zupa Z Ciecierzycy W Stylu Marokańskim, oraz Pyszne i proste pieczone Kale Falafel (wegańskie / bezglutenowe) ...i Fave Five piątek: ciecierzyca Deliciousness dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wodę, kostki bulionowe i rodzynki w rondlu na dużym ogniu. Zagotować i gotować na wolnym ogniu, aż rozpuszczą się kostki bulionowe.
W międzyczasie rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek, i imbir; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj laski cynamonu, goździki, cayenne, kurkumę, kolendrę i kminek; gotuj przez około 3 minuty, aż pachną, stale mieszając.
Fasolę garbanzo, ziemniaki i gruszkę wymieszać z cebulą; wlać gorący bulion warzywny i rodzynki. Doprowadzić do duszenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną i sos zgęstnieje, o 1 godzinę.
Doprawić do smaku solą i przed podaniem wymieszać posiekaną kolendrę.