Puttanesca z tuńczykiem Polpette i Penne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $5.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 867 kalorii, 50g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 76 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz stek z tuńczyka, owoce morza, liście bazylii i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 99%. Spróbuj Tuńczyk Puttanescan i Penne, Penne Z Tuńczykiem Puttanesca, oraz Penne Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać makaron i gotować do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
4
Odcedzić i ogrzać.
5
Rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na dużej patelni na średnim ogniu, dodać anchois i wymieszać z olejem, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Starty Parmezan, Do Podania
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać czosnek, włączyć ciepło do niskiej i saute przez kilka minut. Pomidory zmiażdżyć, a następnie wymieszać. Doprawić odrobiną czarnego pieprzu, dodać kapary i oliwki i dusić kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasto Kukurydziane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
7
Podczas gdy sos simmers, tuńczyka pokroić na kawałki i zmielić w robocie kuchennym do grubej mieszanki. Jajko, bułkę tartą i natkę pietruszki doprawiamy odrobiną soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Mandarynki, Każda
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Wyjąć mieszaninę tuńczyka z procesora do miski i dodać mżawkę oliwy z oliwek. Wymieszać, aby połączyć. (
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina