Puttanesca z tuńczykiem Polpette i Penne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $5.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 867 kalorii, 50g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 76 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz stek z tuńczyka, owoce morza, liście bazylii i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 99%. Spróbuj Tuńczyk Puttanescan i Penne, Penne Z Tuńczykiem Puttanesca, oraz Penne Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Dodać makaron i gotować do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
4
Odcedzić i ogrzać.
5
Rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na dużej patelni na średnim ogniu, dodać anchois i wymieszać z olejem, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru
Starty Parmezan, Do Podania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dodać czosnek, włączyć ciepło do niskiej i saute przez kilka minut. Pomidory zmiażdżyć, a następnie wymieszać. Doprawić odrobiną czarnego pieprzu, dodać kapary i oliwki i dusić kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Ciasto Kukurydziane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Podczas gdy sos simmers, tuńczyka pokroić na kawałki i zmielić w robocie kuchennym do grubej mieszanki. Jajko, bułkę tartą i natkę pietruszki doprawiamy odrobiną soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Mandarynki, Każda
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Wyjąć mieszaninę tuńczyka z procesora do miski i dodać mżawkę oliwy z oliwek. Wymieszać, aby połączyć. (
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodanie oleju zapobiegnie przyklejaniu się mieszanki do rąk podczas toczenia kulek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
10
Zawiń tuńczyka w małe kulki i wrzuć do sosu. Przykryć garnek i dusić kulki tuńczyka w sosie, o 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
11
Umieść makaron w misce do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodaj tuńczyka i sos, wrzucić do herbu i udekorować rozdrobnioną bazylią.