Purée z kasztanów i ziemniaków
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Purée z kasztanów i ziemniaków może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tureckiego lub, pieprz, butelkowane pieczone kasztany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pikantny Puree Z Kasztanów, Zapiekane przegrzebki z kasztanowym Puree, oraz Zupa Z Korzenia Selera Z Puree Kasztanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Każdy ziemniak ukłuć widelcem w kilka miejsc, a następnie podzielić na 3 grupy i zawinąć każdą grupę w folię.
Piec w piekarniku do miękkości po przekłuciu ostrym nożem, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Podczas gdy ziemniaki piec, roztopić masło w 4-do 5-quart ciężkiego garnka na umiarkowanie małym ogniu, a następnie gotować kasztany, mieszając, 5 minut.
Dodaj pół na pół, liść laurowy, sól i pieprz i delikatnie gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż kasztany będą bardzo miękkie i śmietana jest wlewana z liściem laurowym, 15 do 20 minut. Wyrzucić liść laurowy, a następnie przenieść kasztany łyżką szczelinową do blendera.
Dodaj wystarczającą ilość płynu do gotowania, aby łatwo przecier kasztany, a następnie przecier do uzyskania gładkiej konsystencji (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Przecier do garnka z pozostałą cieczą i wymieszać. Utrzymuj ciepło na bardzo małym ogniu.
Trzymając je ręcznikiem kuchennym, aby chronić ręce, ostrożnie Rozpakuj i obierz ziemniaki, kilka na raz, i przepchnij przez ricer do mieszanki kasztanowej. Wymieszać do połączenia (mieszanina będzie nadal gęstnieć) i doprawić do smaku.