Purée z kasztanów i ziemniaków

Purée z kasztanów i ziemniaków
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Purée z kasztanów i ziemniaków może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tureckiego lub, pieprz, butelkowane pieczone kasztany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pikantny Puree Z Kasztanów, Zapiekane przegrzebki z kasztanowym Puree, oraz Zupa Z Korzenia Selera Z Puree Kasztanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Każdy ziemniak ukłuć widelcem w kilka miejsc, a następnie podzielić na 3 grupy i zawinąć każdą grupę w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec w piekarniku do miękkości po przekłuciu ostrym nożem, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
4
Podczas gdy ziemniaki piec, roztopić masło w 4-do 5-quart ciężkiego garnka na umiarkowanie małym ogniu, a następnie gotować kasztany, mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
5
Dodaj pół na pół, liść laurowy, sól i pieprz i delikatnie gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż kasztany będą bardzo miękkie i śmietana jest wlewana z liściem laurowym, 15 do 20 minut. Wyrzucić liść laurowy, a następnie przenieść kasztany łyżką szczelinową do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Liście LauroweLiście Laurowe
PieprzPieprz
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj wystarczającą ilość płynu do gotowania, aby łatwo przecier kasztany, a następnie przecier do uzyskania gładkiej konsystencji (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Przecier do garnka z pozostałą cieczą i wymieszać. Utrzymuj ciepło na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Trzymając je ręcznikiem kuchennym, aby chronić ręce, ostrożnie Rozpakuj i obierz ziemniaki, kilka na raz, i przepchnij przez ricer do mieszanki kasztanowej. Wymieszać do połączenia (mieszanina będzie nadal gęstnieć) i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn