Puree ziemniaczane z serem cheddar

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i wegetariańskich laktoovo do swojej skrzynki z przepisami, puree ziemniaczane z serem cheddar może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja zawiera 195 kalorii , 9 g białka i 3 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 92 centy za porcję. Od przygotowania do podania na talerzu, przepis ten zajmuje około 45 minut . Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Jeśli masz pod ręką tymianek lub ziemniaki Yukon Gold, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 74% , to danie jest dobre. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także : Puree z kalafiora z serem cheddar , Puree ziemniaczane z czosnkiem, szałwią i serem kozim oraz Dorsz z sosem pomidorowo-oliwkowo-chorizo i puree ziemniaczanym .
Instrukcje
Umieść ziemniaki i czosnek w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 10-15 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
W dużej misce rozgnieć ziemniaki. Wymieszaj ze śmietaną, tymiankiem, solą, pieprzem i 1 szklanką sera.
Przełożyć do naczynia do pieczenia o pojemności 3 qt. wysmarowanego sprayem do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 10–15 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.