Puree ziemniaczane z serem cheddar

Puree ziemniaczane z serem cheddar
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i wegetariańskich laktoovo do swojej skrzynki z przepisami, puree ziemniaczane z serem cheddar może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja zawiera 195 kalorii , 9 g białka i 3 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 92 centy za porcję. Od przygotowania do podania na talerzu, przepis ten zajmuje około 45 minut . Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Jeśli masz pod ręką tymianek lub ziemniaki Yukon Gold, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 74% , to danie jest dobre. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także : Puree z kalafiora z serem cheddar , Puree ziemniaczane z czosnkiem, szałwią i serem kozim oraz Dorsz z sosem pomidorowo-oliwkowo-chorizo i puree ziemniaczanym .

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki i czosnek w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 10-15 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Odpływ.
3
W dużej misce rozgnieć ziemniaki. Wymieszaj ze śmietaną, tymiankiem, solą, pieprzem i 1 szklanką sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Przełożyć do naczynia do pieczenia o pojemności 3 qt. wysmarowanego sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
5
Posyp resztą sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
6
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 10–15 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia29
Magazyn