Puree ziemniaczane z gruyere i rzepą
Puree ziemniaczane z gruyere i rzepą to przepis bezglutenowy na 6 porcji. Za 1,11 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 225 kalorii . Dobrze sprawdza się jako dodatek. Ten przepis z Taste of Home wymaga mleka, ząbków czosnku, ziemniaków i soli. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe z tym przepisem. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem Spoonacular 41% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Hummus z pieczonej papryczki jalapeño z chipsami z rzepy i buraków , Małe kluski z rzepy i Biszkopty z dyni żołędziowej z szałwią i gruyere .
Instrukcje
Umieść ziemniaki, rzepę i czosnek w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez 15-20 minut lub do miękkości.
Tymczasem w małym rondelku podgrzewaj mleko z masłem, aż masło się rozpuści.
Odcedź mieszankę ziemniaczaną i rozgnieć ją z mlekiem. Dodaj ser, cebulę, sól i pieprz.