Puree ziemniaczane z chrupiącą szalotką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj puree ziemniaczanego z chrupiącą szalotką. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 7G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka oleju canolan, ząbki czosnku, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Tłuczona żółta rzepa z chrupiącą szalotką, Mock puree ziemniaczane z chrupiącą cebulą i szalotką, oraz Union Square Cafe Puree z rzepy z chrupiącą szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku przykryj ćwiartowane ziemniaki i ząbki czosnku zimną wodą i zagotuj. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu widelcem, o 20 protokół.
Tymczasem, na średniej patelni, rozgrzać olej rzepakowy, aż się połysk.
Dodać szalotki w jednej warstwie i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż będą złote, o 15 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść szalotki do ręczników papierowych do drenażu.
Odcedzić ziemniaki i czosnek w durszlaku, wytrząsając nadmiar wody.
Dodać pół na pół i masło do garnka i podgrzewać do rozpuszczenia.
Zdjąć z ognia. Do garnka wcisnąć ziemniaki i czosnek przez ricer i doprawić solą. Wymieszać i gotować na umiarkowanym ogniu, aż będzie bardzo gorąco.
Przełożyć tłuczone ziemniaki do miski. Tuż przed podaniem posyp szalotkę solą i udekoruj ziemniaki szalotką.