Puree Ziemniaczane Rozmarynowo-Czosnkowe

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bez glutenu i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, puree ziemniaczane z rozmarynem i czosnkiem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ta przystawka ma 299 kalorii, 5 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 72 centy za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką masło, rozmaryn, gęstą śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak słynne puree ziemniaczane Johnny'ego Garlica z czosnkiem i rozmarynem, puree ziemniaczane z czosnkiem i rozmarynem oraz puree ziemniaczane z czosnkiem i rozmarynem.
Instrukcje
W dużym rondlu umieść ziemniaki, czosnek i 1 łyżeczkę soli; zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 15-20 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
W międzyczasie w małym rondlu podgrzej masło z mlekiem, aż masło się rozpuści.
Odcedź mieszaninę ziemniaków; dodać mieszankę maślaną, śmietanę, suszony rozmaryn, pieprz i pozostałą sól. Ubijaj, aż się zmiksuje.
Przełożyć do dużego naczynia.
Udekoruj świeżym rozmarynem.