Puree Ziemniaczane Rozmarynowo-Czosnkowe

Puree Ziemniaczane Rozmarynowo-Czosnkowe
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bez glutenu i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, puree ziemniaczane z rozmarynem i czosnkiem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ta przystawka ma 299 kalorii, 5 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 72 centy za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką masło, rozmaryn, gęstą śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak słynne puree ziemniaczane Johnny'ego Garlica z czosnkiem i rozmarynem, puree ziemniaczane z czosnkiem i rozmarynem oraz puree ziemniaczane z czosnkiem i rozmarynem.

Instrukcje

1
W dużym rondlu umieść ziemniaki, czosnek i 1 łyżeczkę soli; zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 15-20 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
W międzyczasie w małym rondlu podgrzej masło z mlekiem, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Odcedź mieszaninę ziemniaków; dodać mieszankę maślaną, śmietanę, suszony rozmaryn, pieprz i pozostałą sól. Ubijaj, aż się zmiksuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn SuszonyRozmaryn Suszony
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Przełożyć do dużego naczynia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Udekoruj świeżym rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn