Puree ziemniaczane-na patyku
Puree ziemniaczane na patyku może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 73 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli, mleka, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Puree ziemniaczane-na patyku, Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, oraz Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić puree ziemniaczane zgodnie z zaleceniami na torebce, używając 2 szklanki gorącej wody. W razie potrzeby wymieszaj garść rozdrobnionych kawałków sera lub boczku. Przechowywać w lodówce 15 minut do ostygnięcia.
Przykryj arkusz ciasteczek woskowanym papierem. Z rąk, kształt 18 do 21 kulki za pomocą 2 łyżki mieszanki ziemniaków dla każdego.
Miejsce na blasze. Zamrozić kulki ziemniaczane 30 minut, aby ustawić.
W międzyczasie, w holenderskim piekarniku lub frytkownicy, rozgrzać olej do 177°. W średniej misce, ubić jajko i mleko; wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia, aż będzie gładka.
W partiach 4 lub 5, zanurzyć każdą kulkę ziemniaka w cieście; dotknij nadmiar z boku miski. Smażyć około 4 minut, obracając raz. Łyżką szczelinową wyjąć z oleju; ustawić na ręcznikach papierowych. Nawlecz 3 kulki ziemniaczane na każdy szaszłyk.