Puree ziemniaczane-na patyku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj puree ziemniaczanego na patyku. Ten przepis służy 6 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Mieszanka kawałków boczku, proszku do pieczenia, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb.
Instrukcje
Zrobić puree ziemniaczane zgodnie z zaleceniami na torebce, używając 2 szklanki gorącej wody. W razie potrzeby wymieszaj garść rozdrobnionych kawałków sera lub boczku. Przechowywać w lodówce 15 minut do ostygnięcia.
Przykryj arkusz ciasteczek woskowanym papierem. Z rąk, kształt 18 do 21 kulki za pomocą 2 łyżki mieszanki ziemniaków dla każdego.
Miejsce na blasze. Zamrozić kulki ziemniaczane 30 minut, aby ustawić.
Tymczasem w holenderskim piekarniku lub frytkownicy rozgrzać olej do 177°. w średniej misce ubić jajko i mleko; wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia, aż będzie gładka.
W partiach 4 lub 5, zanurzyć każdą kulkę ziemniaka w cieście; dotknij nadmiar z boku miski. Smażyć około 4 minut, obracając raz. Łyżką szczelinową wyjąć z oleju; ustawić na ręcznikach papierowych. Nawlecz 3 kulki ziemniaczane na każdy szaszłyk.