Puree Ze Słodkich Ziemniaków Curry
Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka curry, słodkie ziemniaki, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Puree Ze Słodkich Ziemniaków, Przeciery ze słodkich ziemniaków i pasternaku, oraz Puree Ze Słodkich Ziemniaków I Jabłek.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. owinąć każdy słodki ziemniak w folię, umieścić na blasze do pieczenia i piec do miękkości, 1 godzinę.
Połączyć mleko migdałowe, curry i imbir w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina jest zmniejszona o jedną trzecią, o 5 protokół. Odrzuć imbir.
Wlać słodkie soki z opakowań z folii ze słodkich ziemniaków do robota kuchennego. Słodkie ziemniaki obrać i dodać miąższ do robota kuchennego.
Dodać mieszankę mleka migdałowego i 1/2 łyżeczki soli i puree, aż będzie gładka.
Przełożyć do miski i wycisnąć limonkę na gotowym puree.
Udekoruj migdałami i kolendrą w razie potrzeby i podawaj na ciepło.