Puree Z Homara
Puree z homara to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 433 kalorie, 16G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 62 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Mieszanka masła, śmietany, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Filet Mignon nad homarem Boursin puree ziemniaczane z redukcją Merlot, Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, oraz Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (95 stopni C).
Połączyć wodę z 2 łyżkami soli w dużym garnku; doprowadzić do wrzenia
Zanurz homara w wrzącej wodzie, przykryj garnek i przywróć wodę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż Homar staje się jasne Prawo, o 10 protokół.
Homara wyjąć z wody i odstawić do ostygnięcia.
Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, oczyścić homara i wyciągnąć mięso z ogona, rezerwując skorupę ogona. Złamać pazury i usunąć mięso.
Mięso ogona grubo posiekać i z nienaruszonym mięsem włożyć do przykrytego naczynia; ogrzać w rozgrzanym piekarniku.
Umieść około 1 cala wody na dnie rondla z 1 łyżeczką soli; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj ziemniaki do wrzącej wody; wierzch z nienaruszoną skorupą ogona homara.
Przykryć rondel i przywrócić wodę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio niski i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są łatwo Przekłute widelcem, 20 do 30 protokół.
Usunąć skorupę homara i wyrzucić.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Delikatnie potrząśnij patelnią na małym ogniu, aby wysuszyć ziemniaki.
Dodaj masło do ziemniaków i zacieru, aż nie pozostaną grudki.
Dodać śmietanę aż do uzyskania pożądanej konsystencji
Złożyć w zarezerwowane posiekane mięso homara.
Posypać papryką do podania.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Simonnet-Febvre Petit Chablis. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Simonnet-Febvre Petit Chablis]()
Simonnet-Febvre Petit Chablis