Puree z fasoli Lima z oliwkami i ogolonym Pecorino
Puree z fasoli Lima z oliwkami i ogolonym Pecorino może być tylko przystawką, której szukasz. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, sok z cytryny, oliwki utwardzone oliwą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Puree Z Fasoli Lima, Sałatka z fasoli Fava, szparagów i rukoli z ogolonym Pecorino, oraz Wielkanocny Schab cielęcy z Puree z kopru włoskiego.
Instrukcje
Jeśli używasz świeżych limonek, blanszuj je w dużym rondlu z wrzącą osoloną wodą, aż będą miękkie, około 5 minut; odcedzić.
W dużym rondlu rozgrzać 3/4 szklanki oliwy z oliwek z rozmarynem.
Dodać Lima fasola i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż limas są miękkie, o 10 protokół.
Fasolę odcedzić na drobnym sitku ustawionym na żaroodpornej misce. Usunąć gałązkę rozmarynu i zarezerwować olej.
Przenieść fasolę lima do robota kuchennego i pulsować aż puree. Przy włączonej maszynie stopniowo dodawaj zarezerwowany olej i przetwarzaj, aż będzie gładki.
Dodać 2 łyżki soku z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
W misce połączyć oliwki, natkę pietruszki i pozostałą 1 łyżkę oliwy i 1/2 łyżki soku z cytryny.
Dodać połowę sera i delikatnie wrzucić.
Łyżka puree lima na talerzu lub do miski. Na wierzch roztrzepać oliwę i pozostałe wiórki serowe i od razu podawać, przechodząc obok tosty z bagietki.