Puree Z Dyni
Puree z dyni jest przystawką, która służy 2. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap dieta. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, sól koszerna, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to spowodowane moim uzależnieniem od pieczenia. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, oraz Puree Z Dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pokrój dyni na pół wzdłuż; miarka się i wrzucić nasiona.
Połówki miąższu ułożyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Posypać pokrojone w kostkę masło i brązowy cukier równomiernie na obu połówkach.
Piecz przez 45-60 minut lub do momentu, gdy dynia maślana może być łatwo przekłuta nożem.
Płynna mieszanina masła i brązowego cukru utworzy się w studniach squasha, upewnij się, że to pyszność z puree.
Wyjąć squash z piekarnika; pozostawić do ostygnięcia na około 10 minut. Wyjąć miąższ i płyn i umieścić w maszynce lub blenderze.
Dodaj cynamon, gałkę muszkatołową i sól; pulsuj, aż osiągniesz kremową konsystencję.
Jeśli podajesz ten pyszny puree jako prosty dodatek, dostosować przyprawę do smaku i wrzucić kilka łyżek niesolonego masła. Jeśli używasz go do chleba dyni, pozostawić puree jako napisane.