Pulpety w sosie wołowym
Klopsiki w sosie wołowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 31g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, keczup, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fagoty z sosem cebulowym (klopsiki wieprzowe po walijsku z sosem cebulowym), Klopsiki w sosie BBQ, oraz Klopsiki i sos.
Instrukcje
Wymieszaj wszystkie składniki klopsików w misce czystymi rękami.Kształt na 1-calowe kulki.
Rozgrzać olej i masło na patelni na średnim ogniu (użyj patelni z wysokimi bokami do przechowywania w sosie i klopsiki lub użyć rondla) dodać klopsiki w dwóch partiach i brązowy, aż prawie gotowane przez toczenia często nawet brązowieje (o 10 protokół) usunąć na talerz.Można odcedzić trochę tłuszczu z patelni, ale pozostawić w około 3 łyżki stołowe.
Dodać cebulę i saute aż zmięknie (o 3-4 protokół) skrobanie wszelkie rumiane kawałki, które nagromadziły się na dnie patelni podczas gotowania.
Dodać grzyby gotować mieszając aż zmiękną.
Dodać mąkę i mieszać przez 1 minutę.Powoli dodawać bulion wołowy; doprowadzić do wrzenia mieszając / ubijając stale, aż będzie gładki, bąbelkowy i zagęszczony.
Dodaj w sosie Worcestershire, ketchup i czarny pieprz; przywrócić do mieszania na wolnym ogniu (Jeśli za pomocą dodać w proszku bulionu wołowego, start z 3 łyżki ketchupu można dodać więcej w razie potrzeby).
Dodać ugotowane klopsiki i gotować na wolnym ogniu przez około 20-25 minut, często mieszając.Doprawić solą do smaku, jeśli desired.At koniec gotowania wymieszać w 1/4 szklanki kwaśnej śmietany, aż do połączenia i ogrzania (nie gotować).