Pull-Apart Easter Blossom Bread
Pull-Apart Easter Blossom Bread może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 337 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 285 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, mąkę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Lemony Pull-Apart chleb wykonany Prosto Z Maszyny do chleba i patelni Bundt, Chleb z dyni-chleb na słodko i słono, oraz Kwiat Chleba.
Instrukcje
W dużej misce, ubić razem 4 szklanki mąki, drożdże, cukier biały, i sól. W rondlu na małym ogniu roztopić niesolone masło z mlekiem, aż mieszanina będzie ciepła, około 110 stopni F (43 stopni C). Stopniowo ubijaj około 1/3 mieszaniny maślano-mlecznej do ubitych jaj, a następnie ponownie włóż mieszaninę jajkową z powrotem do pozostałej mieszaniny mlecznej. Skórkę z cytryny wymieszać z płynnymi składnikami (odstawić sok z cytryny na później).
Wlać płynne składniki do mieszanki mąki i mieszać, aż dokładnie się połączą.
Dodać tyle mąki, aby uzyskać miękkie ciasto; obrócić ciasto na mąkę i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, 8 do 10 minut.
Umieść ciasto w naoliwionej misce i obróć ciasto wokół, aby lekko pokryć powierzchnię olejem. Przykryj miskę folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do podwojenia, około 1 godziny. Rozwałkuj ciasto i pozostaw na 10 minut.
Podziel ciasto na pół i zwiń każdą połowę w okrągłą kulkę. Na roztopionej powierzchni rozwałkuj piłkę w 12-calowe koło.
Umieść szklankę do picia, twarzą do dołu,na środku koła, aby zapobiec cięciu ciasta zbyt daleko w środku.
Ciasto pokroić nożem, od krawędzi koła ciasta do krawędzi szklanki, na ćwiartki.
Pokrój każdą ćwiartkę na 5 wąskich pasków w kształcie klina. (Środek ciasta jest nieobcięty.)
Wyjąć szklankę. Istnieje 20 wąskich pasków w kształcie klina otaczających nieobcięty środek ciasta.
Podnieś dwa sąsiednie paski i przekręć je razem około 4 razy; uszczypnij końce dwóch kawałków razem na górze. Delikatnie zwiń, tworząc szorstki kształt kwiatu. Ułóż okrągłe na środku koła, gdzie był kieliszek do picia.
Podnieś jeszcze dwa sąsiadujące paski, przekręć i uszczypnij je jak wcześniej; zwiń je w szorstką rundę i ułóż nowy Płatek obok środkowej rozety. Powtórz z pozostałymi 16 paskami, skręcając i zaciskając je w dwójki, zwijając i układając je w kolejne 8 płatków wokół środkowej rozety. Gotowy chleb ma 9 płatków otaczających środkową rundę. Powtórz kroki z drugą kulką ciasta, aby zrobić dwa pieczywo.
Nasmaruj blachę do pieczenia lub linię papierem do pieczenia.
Umieść ukształtowane pieczywo na przygotowanej blasze do pieczenia, przekształcając je w razie potrzeby w rundy; przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i umieść w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć prawie dwukrotnie, 30 do 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Ubij żółtko z wodą w małej misce i posmaruj mieszaniną oba pieczywo.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż pieczywo zmieni kolor na złoty, około 25 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
Użyj palców, aby delikatnie pogłębić wgłębienia w środku każdego płatka i wypełnij każdy z około 1/2 do 1 łyżeczki dżemu malinowego.
Wymieszaj w misce zarezerwowany sok z cytryny i cukier cukierniczy, aby utworzyć glazurę; polej glazurę cienkimi liniami na obu chlebach. Pozostawić do Ustawienia glazury. Aby służyć, rozłóż płatki.