Pudding waniliowy ze świeżymi jagodami i imbirem
Przepis na budyń waniliowy ze świeżymi jagodami i imbirem można przygotować w około 4 godziny i 20 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 292 kalorie . Świetnie sprawdza się jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup jagody, ekstrakt waniliowy, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 32% . Wynik ten jest raczej zły. Wypróbuj bezy ze świeżymi letnimi jagodami i waniliowym kremem fraiche , ciasto cytrynowe ze świeżymi mieszanymi jagodami i ciasto budyniowe z maślanką cytrynową Meyer ze świeżymi jagodami, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Podgrzej 4 szklanki mleka w dużym rondlu na średnim ogniu, aż zacznie parować.
W dużej misce wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i 1/2 łyżeczki soli.
Wymieszaj żółtka i pozostałą 1/2 szklanki mleka.
Połowę gorącego mleka wymieszaj z masą jajeczną, aż będzie gładka, a następnie stopniowo przelej mieszankę jajeczno-mleczną do rondla. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Kontynuuj gotowanie, ciągle mieszając, aż zgęstnieje do konsystencji przypominającej budyń, 3 do 4 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z wanilią.
Lekko ostudzić, kilka razy wymieszać, aby zapobiec tworzeniu się kożucha.
Umieść kawałek plastikowej folii bezpośrednio na budyniu i przechowuj w lodówce do całkowitego ochłodzenia i zgęstnienia, około 4 godzin.
Przed podaniem energicznie ubij budyń, aż będzie gładki i kremowy. Delikatnie włóż jagody. Łyżką rozłóż budyń do sześciu do ośmiu osobnych filiżanek i posyp pokruszonymi imbirami.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Pudding waniliowy w menu? Spróbuj połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.