Pudding Ryżowy-Po Indyjsku
Pudding ryżowy-indyjski styl może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, pistacje, ghee, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Indyjski Pudding Ryżowy, Indyjski Pudding Ryżowy, oraz Ryż W Stylu Indyjskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotować ryż i 2 szklanki mleka. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Rozgnieść ryż szpatułką lub w blenderze, aż będzie gładki.
Dodaj pozostałe 2 szklanki mleka i gotować, aż gruby, o 10 więcej minut. Wymieszaj cukier z puddingiem ryżowym.
Powoli wymieszać ghee do budyniu ryżowego, utrzymując rondel na średnim ogniu, aż budyń nie przykleja się do boków patelni, o 5 protokół.
Dekoruj orzechami nerkowca, pistacjami i migdałami.