Pudding Ryżowy
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Pudding ryżowy może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, laskę cynamonu, mleko sojowe waniliowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Resztki ryżu? Zrób pudding ryżowy, Pudding Ryżowy Brązowy, oraz Rice Kheer (Pudding Ryżowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Doprowadzić wodę do wrzenia w średniej wielkości, ciężki, żaroodporny rondel.
Dodaj ryż, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ryż jest prawie gotowane. W dużej misce ubij mleko sojowe, cukier i sól. Gdy ryż jest ugotowany i nadal gorący, dodaj mieszaninę mleka sojowego i laskę cynamonu. Przykryć, wstawić do piekarnika i gotować przez 45 minut.
Wyjąć z piekarnika, odsunąć i wyjąć laskę cynamonu. Wymieszać wanilią, cynamonem i gałką muszkatołową. Pudding będzie lekko płynny; ciecz będzie nadal wchłaniać się do ryżu i zagęszczać, gdy pudding stygnie. Rozprowadzić pomiędzy 8 miseczek, skropić po 1 łyżeczce skondensowanego mleka. Pył z cynamonem i gałką muszkatołową, w razie potrzeby.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.