Pudding Ryżowy Dyniowy Imbirowy
Ten przepis służy 10 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ryż, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Budyń Chlebowy Dyniowo-Imbirowy, Ciasto Budyniowe Z Dyni Imbirowej, oraz Pudding Ryżowy Imbirowy Brązowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Ułóż każdy kawałek dyni, pocięty bok do góry, na arkuszu folii. Na wierzchu po 1/2 łyżki masła i 1 łyżeczka cukru granulowanego. Owinąć osobno w folię i piec, pokroić boki w górę, w płytkiej patelni do pieczenia, aż miąższ będzie miękki, około 1 godziny.
Otworzyć folię i lekko ostudzić dynię, następnie miąższ zgnieść do malaksera i przecier do uzyskania gładkiej konsystencji.
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Rozgrzać ryż, sól, 4 szklanki mleka i pozostałe 2/3 szklanki cukru granulowanego w 2-do 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż bardzo gorące.
Przenieś do dużej metalowej miski ustawionej nad dużym rondlem z gotującą się wodą (lub do podwójnego kotła) i gotuj na małym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki i większość mleka zostanie wchłonięta, 1 do 1 1/4 godziny. (
Dodaj więcej gotującej się wody do rondla, jeśli to konieczne.)
Zdejmij patelnię z ognia i utrzymuj ryż w cieple, przykryty.
Lekko ubić żółtka w dużej misce, następnie ubić wanilią, imbirem, 1 1/3 szklanki puree z dyni (reszta do innego użycia) i pozostałą szklanką mleka. Stopniowo mieszać w ciepłym ryżu, a następnie wlać mieszaninę do masłem 2-quart Ognioodporne płytkie naczynie do pieczenia (nie szkło). Ustaw naczynie do pieczenia w patelni i piec budyń w gorącej kąpieli wodnej, Odkryte, w piekarniku, aż zestaw, 50 minut do 1 godziny.
Jeśli pudding karmelizujący, posypać równomiernie cukrem turbinado, a następnie przenieść płomień palnika równomiernie tam iz powrotem na cukier, aż cukier stopi się i karmelizuje.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Dynię można piec i przecierać 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.* Budyń można piec (ale nie karmelizować) 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed karmelizacją lub podaniem.