Pstrąg łososiowy z czosnkiem i grillowanym koprem włoskim

Pstrąg łososiowy z czosnkiem i grillowanym koprem włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 316 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka soku z cytryny, nasiona kopru włoskiego, Cebulki kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj River Cottage ' s Grillowany pstrąg z koprem włoskim, Wędzone Crostini z pstrąga z grillowanym koprem włoskim i czerwoną cebulą, oraz Grillowany pstrąg z rozmarynem i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rybę równomiernie posmarować 1 łyżeczką oleju; posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Połączyć pozostałe 1/2 łyżeczki oleju i 2 łyżki soku. Odstawić.
Połącz 1/8 łyżeczki pieprzu, prosciutto, koper włoski, nasiona kopru włoskiego i czosnek, dobrze mieszając.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania. Podsmaż mieszaninę prosciutto przez 3 minuty lub do prosciutto jest ostry.
Cebulki kopru włoskiego przeciąć pionowo na pół. Grill 2 minuty z każdej strony lub do złotego.
Pokroić w plastry o grubości 1/4 cala. Trzymaj ciepło.
Umieść rybę na stojaku grillowym pokrytym sprayem do gotowania. Grill 5 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness, fastrygowanie od czasu do czasu z mieszaniny soku.
Rybę przełożyć na półmisek, posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu. Wymieszać z mieszanką prosciutto i skropić pozostałymi 2 łyżkami soku.
Podawać od razu z grillowanym koprem włoskim i cytryną.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku