Pstrąg smażony z pikantną jarmużem

Pstrąg smażony z pikantną jarmużem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Blackened Trout With Spicy Kale. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 39 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 484 kalorie . Za 3,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga przyprawy cajun, fasoli, pomidorów w puszce i selera. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i peskatariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 91% , co jest niesamowite. Podobne przepisy to Blackened Cajun Chicken , Pan Fried Rainbow Trout i Rainbow Trout with basil pea puree .

Instrukcje

1
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek w średniej wielkości rondlu na średnio wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Filety Z Pstrąga O Wadze 4–5 Uncji, Bez Ości, Osuszone4 Filety Z Pstrąga O Wadze 4–5 Uncji, Bez Ości, Osuszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filety Z Pstrąga, Bez Ości, OsuszoneFilety Z Pstrąga, Bez Ości, Osuszone
2
Dodaj białko selera i szczypiorku i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, przez około 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3
Dodaj czosnek, po 1 łyżeczce przyprawy Cajun i brązowego cukru i smaż, mieszając, przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Dodaj fasolę, pomidory i 3/4 szklanki wody; doprowadź do wrzenia i gotuj, aż płyn lekko się zredukuje, 10 do 12 minut. Wymieszaj z jarmużem i gotuj, aż zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
JarmużJarmuż
5
Dodaj szczypiorek i odrobinę ostrego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
6
W międzyczasie wymieszaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki przyprawy Cajun i brązowego cukru i posyp nimi miąższ każdego fileta ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Filety RybneFilety Rybne
7
Rozgrzej 1/2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnio-wysokim ogniu; dodaj 2 filety, przyprawioną stroną do dołu, i smaż, nie ruszając, aż do zaczernienia od spodu, 3 do 4 minut. Ostrożnie przewróć filety i smaż, aż staną się nieprzezroczyste, około 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przenieś na talerze. Powtórz z pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek i 2 filetami z ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
9
Podawać z jarmużem i cząstkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
JarmużJarmuż
10
Zdjęcie autorstwa Christophera Testaniego
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn