Pstrąg smażony z pikantną jarmużem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Blackened Trout With Spicy Kale. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 39 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 484 kalorie . Za 3,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga przyprawy cajun, fasoli, pomidorów w puszce i selera. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i peskatariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 91% , co jest niesamowite. Podobne przepisy to Blackened Cajun Chicken , Pan Fried Rainbow Trout i Rainbow Trout with basil pea puree .
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek w średniej wielkości rondlu na średnio wysokim ogniu.
Dodaj białko selera i szczypiorku i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, przez około 4 do 5 minut.
Dodaj czosnek, po 1 łyżeczce przyprawy Cajun i brązowego cukru i smaż, mieszając, przez 30 sekund.
Dodaj fasolę, pomidory i 3/4 szklanki wody; doprowadź do wrzenia i gotuj, aż płyn lekko się zredukuje, 10 do 12 minut. Wymieszaj z jarmużem i gotuj, aż zmięknie, około 5 minut.
Dodaj szczypiorek i odrobinę ostrego sosu.
W międzyczasie wymieszaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki przyprawy Cajun i brązowego cukru i posyp nimi miąższ każdego fileta ryby.
Rozgrzej 1/2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnio-wysokim ogniu; dodaj 2 filety, przyprawioną stroną do dołu, i smaż, nie ruszając, aż do zaczernienia od spodu, 3 do 4 minut. Ostrożnie przewróć filety i smaż, aż staną się nieprzezroczyste, około 1 minutę więcej.
Przenieś na talerze. Powtórz z pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek i 2 filetami z ryby.
Podawać z jarmużem i cząstkami cytryny.
Zdjęcie autorstwa Christophera Testaniego