Przystawka z dzikich winogron

Przystawka z dzikich winogron
Przystawka z dzikich winogron może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 1 g tłuszczu i łącznie 180 kalorii. Za 55 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 39 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 83% wyniku, co jest wynikiem super. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również sałatkę z kurczakiem, dzikim ryżem i winogronami, szpinak winogronowo-miętowy z kostkami lodu winogronowego i marynowaną dziką cebulę z miodem i dzikim rozmarynem.

Instrukcje

1
Winogrona przełóż do średniej miski do miksowania. Zmiażdżyć rękami. Przykryj gazą i odstaw na trzy dni w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu, PrażonychSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu, Prażonych
2 łyżki Sorgo Lub Melasy2 łyżki Sorgo Lub Melasy
2
Po trzech dniach w soku winogronowym powinny pojawić się bąbelki, wskazujące na rozpoczęcie fermentacji. Odcedź płyn i usuń skórki. Wróć do miski i dodaj 1 szklankę mąki pełnoziarnistej. Odstawić na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Sok WinogronowySok Winogronowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Prażone, Niesolone Orzechy Nerkowca, Grubo PosiekanePrażone, Niesolone Orzechy Nerkowca, Grubo Posiekane
3
Odmierz 1 szklankę startera, odrzuć resztę i przenieś do szklanego lub ceramicznego pojemnika o pojemności 1 litra z pokrywką. Wymieszaj 1 niepełną szklankę mąki chlebowej i 1 szklankę wody. Mieszanka powinna przypominać gęste ciasto; w razie potrzeby dodać więcej wody lub mąki, aby uzyskać tę konsystencję. Przykryj luźno pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cola O Smaku WiśniowymCola O Smaku Wiśniowym
Zmieloną świeżą Gałkę MuszkatołowąZmieloną świeżą Gałkę Muszkatołową
4
Odstawić w temperaturze pokojowej na 24 godziny. Powtórz następnego dnia. Powinna być zauważalna pewna aktywność: mieszanina powinna zacząć wrzeć. Powtórz jeszcze dwa razy. Każdego dnia będziesz musiał wyrzucić część mieszanki.
5
Rozrusznik powinien być dość aktywny. Rozpocznij karmienie regularnie, co 4 do 6 godzin, za każdym razem podwajając porcję startera. Na przykład, jeśli masz 1 szklankę startera, dodaj 1 szklankę mąki chlebowej i 1 szklankę wody. Alternatywnie przechowuj w lodówce i podawaj co tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Zmieloną świeżą Gałkę MuszkatołowąZmieloną świeżą Gałkę Muszkatołową
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn