Przyprawiony Pieczony Indyk
Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 143 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz sos sojowy, marchew, wino ryżowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony Indyk Przyprawiony Kretem, Przyprawione burgery z indyka, oraz Indyk Przyprawiony Cajun.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w najniższej pozycji.
Toast przypraw z solą morską w suchej małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące i kolendra jest ciemniejszy odcień, 8 do 10 minut.
Przenieść do szlifierki i pulsować, aż drobno zmielone. Rezerwa 1 łyżeczka mieszanki przypraw, a następnie wymieszać pozostałą mieszankę przypraw z startym imbirem, czosnkiem i masłem, aby utworzyć pastę.
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz, a następnie osusz. Złóż skórę szyi pod ciałem. Zaczynając od dużego końca jamy indyka, delikatnie przesuń palce między skórę a ciało piersi i nóg, aby rozluźnić skórę, uważając, aby nie rozerwać skóry. Używając łyżki, wsuń pastę przyprawową pod skórę piersi i nóg indyka, wypychając palcem masło z łyżki na zewnątrz skóry (nie wkładaj wcześniej pasty przyprawowej pod skórę indyka). Wiązać pałeczki perkusyjne wraz ze sznurkiem kuchennym i wkładać skrzydła pod korpus.
Pat podroby i kawałki szyi suche i pokroić na 1-calowe kawałki.
Rozgrzać olej roślinny w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie podsmażyć podroby i kawałki szyi, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 5 protokół.
Dodaj szalotki, marchew, seler, i pokrojony imbir i podsmażyć, mieszając, aż lekko rumiane, o 8 protokół.
Dodać wino ryżowe i gotować, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę. Wymieszać w 4 szklanki bulionu, sos sojowy, i zastrzeżone mieszanka przypraw łyżeczka i doprowadzić do wrzenia.
Wlać mieszaninę do patelni do pieczenia, a następnie ustawić stojak w patelni do pieczenia, układając kawałki szyjki i warzywa wokół stojaka w razie potrzeby (płyn powinien znajdować się tuż pod spodem stojaka).
Pieczony indyk na stojaku, obracając patelnię o 180 stopni w połowie pieczenia, aż termometr natychmiastowo odczytany włożony w mięsistą część ud (test oba, blisko, ale nie dotykając kości) rejestruje 77°, 1 1/2 do 2 godzin.
Ostrożnie przechylić indyka tak, aby soki z wnętrza dużej wnęki wpadały do patelni, a następnie przenieść indyka na talerz, rezerwując soki w patelni.
Niech Indyk stoi, odsłonięty, 30 minut (temperatura mięsa uda wzrośnie do 175 ° F).
Odcedzić soki z patelni przez duże sito o drobnych oczkach do miary 1-ćwiartkowej, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe i odstawić, aż tłuszcz wzrośnie do góry. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz. (W przypadku korzystania z separatora tłuszczu, wlać soki z patelni przez sito do separatora i odstawić, aż tłuszcz wzrośnie do góry, 1 do 2 minut. Ostrożnie wlać soki z separatora do miarki, odrzucając tłuszcz.) Powinieneś mieć zapas 4 filiżanek. Jeśli jest mniej, dodaj więcej bulionu. Jeśli jest więcej, gotuj, aby zmniejszyć.
Przenieść wszystko z wyjątkiem 1/2 wywaru szklanki do ciężkiego średniego rondla i doprowadzić do wrzenia.
Ubij razem skrobię kukurydzianą i 1/2 szklanki zarezerwowanego wywaru w małej misce, aż będzie gładka, a następnie ubijaj do wrzącego wywaru i gotuj, ubijając od czasu do czasu, 2 minuty.
Mieszankę przypraw można prażyć i zmielić 1 dzień wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.