Przyprawiony Budyń Chlebowy
Jeśli 1,12 zł za porcję spada w budżecie, przyprawiony budyń chlebowy może być wybitny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 351 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, pieprz, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń chlebowy z sosem rumowym, Przyprawiona Gruszka i czekoladowy budyń chlebowy, oraz Przyprawiony Karmelowo-Jabłkowy Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść cynamon, gałkę muszkatołową, suszoną skórkę pomarańczową, goździki, ziarna pieprzu i imbir w 3 filiżankach pół na pół w pojemniku do mikrofalówki i kuchenki mikrofalowej na wysokiej przez 3 minuty. Sprawdzić temperaturę mieszaniny i mikrofalowe w 30 sekundach, aż osiągnie 180 stopni F. przykryć i strome 15 minut.
Jajka i żółtka ułożyć w blenderze z karafką na 8 filiżanek. Mieszaj na najniższej prędkości przez 30 sekund. Zwiększ prędkość do ćwierć mocy i powoli dodaj cukry i mieszaj, aż lekko zgęstnieje, o 1 minutę.
Dodaj pozostałe 2 szklanki pół na pół. Gdy maszyna nadal działa, wlej przyprawy pół na pół przez małe sitko ręczne i dodaj rum. Zużyć natychmiast lub przechowywać w lodówce do 72 godzin.
Rozgrzej piekarnik na najniższym (lub ciepłym) ustawieniu.
Wytnij 7-calowy okrągły dysk z górnej części kuli za pomocą długiego noża do chleba lub ząbkowanej krajalnicy. Rozerwij dysk na kawałki i rozrzuć na dużej patelni do pieczenia.
Wytnij całą drogę wokół wnętrza kuli tylko wewnątrz zewnętrznej ściany.
Wytnij w dół i przez wnętrze chleba, najpierw w jednym kierunku, a następnie o 90 stopni, aby stworzyć siatkę, tak jak sześcian mięsa mango, aby usunąć go ze skóry.
Usuń zatyczki chleba i rozerwać na kawałki o wielkości jajka.
Dodać do patelni i piec, aż chleb jest suchy, 1/2 do 2 godzin.
Posypać owocem chleb, wlać budyń i nacisnąć chleb, aby zanurzyć wszystkie kawałki. Przykryć i moczyć przez 2 godziny w temperaturze pokojowej lub do 8 godzin w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Wlać roztopione masło do butelki z rozpylaczem i spryskać wnętrze skorupy chleba. Pamiętaj, aby przykryć dno cienką warstwą, aby zapobiec moczeniu kremu.
Umieść skorupę chleba w 10-calowej żeliwnej patelni i umieść w piekarniku, aby toastować wnętrze przez 30 minut.
Wyjąć skorupę chleba z piekarnika i przenieść namoczoną mieszaninę chleba do skorupy.
Piec, aż budyń chleb suflety i osiągnie temperaturę wewnętrzną 165 do 170 Stopni F, 1 1/2 do 2 godzin.
Wyjąć i ostudzić 30 minut przed krojeniem lub zgarnięciem i podaniem.