Przyprawione Jagnięcino-warzywne kebaby z sosem Kolendro-miętowym
Przyprawione Jagnięcino-warzywne kebaby z sosem Kolendro-miętowym to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, liście kolendry, mielona kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Spróbuj Indyjskie kebaby z kurczaka z Kolendro-miętowym Chutney, Jagnięce Kebaby Z Miętowym Sosem Jogurtowym, oraz Kotlety jagnięce z sosem Kolendro-miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu.
Aby przygotować kebaby, połącz pierwsze 6 składników w dużej misce; dodaj jagnięcinę, podrzucając do płaszcza. Wątek jagnięcina, pomidory, papryka i cebula na przemian na każdym z 8 (8-calowy) szaszłyki.
Umieść kebaby na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 10 minut lub do pożądanego stopnia przydatności, obracając od czasu do czasu.
Aby przygotować sos, połączyć kolendrę i pozostałe składniki w blenderze; proces do gładkiej.
W maszynce umieścić 1 posiekane obrane dojrzałe mango, 2 łyżki świeżego soku z limonki i 1/8 łyżeczki zmielonego kardamonu; procesować do uzyskania gładkiej konsystencji.