Przyprawione ciasta czekoladowe
Przyprawione ciasta czekoladowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 1,35 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 37 g tłuszczu i łącznie 610 kalorii . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka masła, żółtka, cukru pudru i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak smaczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 23% , to danie jest raczej złe. Zimowe ciasteczka z roztopioną czekoladą z lodami rumowo-imbirowymi , ciasta amerykańskie – ciasta z roztopioną czekoladą i ciasta z roztopioną czekoladą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W kuchence mikrofalowej rozpuść masło i czekoladę; mieszaj, aż będzie gładka. Wymieszaj wino i wanilię.
W małej misce ubij jajko, żółtko i cukier puder, aż masa będzie gęsta i nabierze cytrynowego koloru. Ubij mąkę, imbir i cynamon, aż dobrze się wymieszają. Stopniowo ubijaj mieszankę maślaną.
Przenieś do dwóch natłuszczonych 6-uncjowych. babeczki lub pucharki z kremem.
Ułóż ramekiny na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 225°C przez 10-12 minut lub do momentu, gdy termometr umieszczony blisko środka wskaże 160° i boki ciasta się zetną.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 1 minutę. Przejedź nożem po krawędziach kokilek; przełożyć na talerze deserowe. Posyp dodatkowo cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser można połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.